Nováčkovské dotazy

Vše, co se netýká hry samotné.

Moderators: DM, WB

rosnicka
Velmistr

Re: Nováčkovské dotazy

Post by rosnicka »

sakra, takze se nemuzu vydat na vypravu bez toho abych nekde zustala v noci sama. no alespon ze to vim, takze vyrazit brzy rano a do setmeni se dostat do bezpecneho mista. diky
Jsem jaká jsem.
Lina Arna - zlatooká černovláska
Nalkanar
Čestný člen týmu Thalie

Post by Nalkanar »

rosnicka wrote:sakra, takze se nemuzu vydat na vypravu bez toho abych nekde zustala v noci sama. no alespon ze to vim, takze vyrazit brzy rano a do setmeni se dostat do bezpecneho mista. diky
No ohniště je na spánek = spi v noci ve městě, ráno vyrážej, večer se vracej.. jednoduché ne?
.
rosnicka
Velmistr

Post by rosnicka »

rozkaz :mrgreen: :mrgreen: nerada bych se dostala do sparu nejake potvory. pred temi skrytymi zlymi stejne nejsem chranena ani ve dne.
Jsem jaká jsem.
G-ladiator
Urozený

Post by G-ladiator »

Ještě mě napadlo - existují učitelé prestige classu Harper scout (Zvěd harfeníků)? Nechci vědět kde, pouze zda vůbec jsou.
Prasokralik
Bůh

Post by Prasokralik »

Konkrétně harped scout existuje.
Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo

Pain is temporary. Victory is forever.
davidsoft
Šlechtic

Post by davidsoft »

rosnicka wrote:malý technický dotaz. vím že můžu spát u ohniště když nejsem někde poblíž města, vesnice a podobně. relativně by to mělo být bezpečné místo.Ale co když tam někde zkejsnu a budu muset zůstat přes noc abych se nedostala do spárů nějakého zlouna? Je to bezpečný? A vědí to taky ti zlí? myslím to co lítá v noci venku - NPC a taky drowáci? Protože jestli ano tak by se teoreticky mohlo stát že ja budu sedět u ohniště( pár jich je bez ochrany) a mě za zádama drow se kterým si tam popovídám? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pokud musí Tvá postava přečkat noc mimo město (např. u ohniště), doporučuji vyspat se u ohniště, ještě dokud je světlo, pak vylézt na nějaký kopec, zalézt do dolíku daleko od cest, sundat si všechno, co svítí (prsteny, róby světla apod.) a být tam zticha. Sedět u zapáleného ohniště u cesty je jako volat do krajiny "Drowové, tady jsem!"

Drowové sice vidí ve tmě, ale většinou se nevyžívají ve šplhání po horách a nevidí za roh (když hráč stiskne Tab, někdy vidí za roh, ale proti tomu je zase obrana omezený dohled ve hře) a pravděpodobnost, že polezou do odlehlých dolíků, kde nic není a nikam tudy nedojdou, je malá. Spíš je šance, že tam vleze nějaké zvíře, ale na to musí být dobrodruh připravený a bdělý a zvířata nejsou tak nebezpečná jako drowové.
Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia.
<Aktivita ve hře: neaktivní>

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
rosnicka
Velmistr

Post by rosnicka »

dobrá rada nad zlato, tohle je uzitecne vedet. co ja bych bez vas delala? :mrgreen:
Jsem jaká jsem.
Maya
Velmistr

Post by Maya »

davidsoft wrote:..... ale na to musí být dobrodruh připravený a bdělý a zvířata nejsou tak nebezpečná jako drowové.
Takový pekelně nas*raný jezevec si strčí všechny drowy do kapsy co se nebezpečnosti týče! :-D

Abych nebyla OT:
Existuje pár tábořišť, kam si prostě drowové a zlouni nezajdou, protože je tak malá šance a je to přes pár přechodů, že se jim prostě nevyplatí si tam zajít jen na čumendu. Z 90% chycení jsou to vytipovaná místa, kam hráči chodí a těm je potřeba se v noci vyhýbat... (Blízko Ivory, mobové pro lvl 0-15 lvl atp)

Pokud ale tedy není jiná možnost a musíš venku prostě tu noc přečkat, vyhýbej se cestám a komunikacím, aneb jak řekl Šmajdalf: "Cestuj jen vedne a mimo cesty"
Ďábel

Post by KaTo »

rosnicka wrote:dobrá rada nad zlato, tohle je uzitecne vedet. co ja bych bez vas delala? :mrgreen:
Napadlo mě nadčasové (a možná malinko jedovaté): "Začala bys používat vlastní mozek?" :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :biggrin: :mrgreen:
Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder)
Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3)
Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2)
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
rosnicka
Velmistr

Post by rosnicka »

Maya wrote:
davidsoft wrote:..... ale na to musí být dobrodruh připravený a bdělý a zvířata nejsou tak nebezpečná jako drowové.
Takový pekelně nas*raný jezevec si strčí všechny drowy do kapsy co se nebezpečnosti týče! :-D

Abych nebyla OT:
Existuje pár tábořišť, kam si prostě drowové a zlouni nezajdou, protože je tak malá šance a je to přes pár přechodů, že se jim prostě nevyplatí si tam zajít jen na čumendu. Z 90% chycení jsou to vytipovaná místa, kam hráči chodí a těm je potřeba se v noci vyhýbat... (Blízko Ivory, mobové pro lvl 0-15 lvl atp)

Pokud ale tedy není jiná možnost a musíš venku prostě tu noc přečkat, vyhýbej se cestám a komunikacím, aneb jak řekl Šmajdalf: "Cestuj jen vedne a mimo cesty"
kdyby jen jezevec, hodlam prochazet hory, doly, dlouhy les hihi a nevim jak budu stihat se vratit a s klasickou zenskou orientaci mam obavy ze se nekde ztratim a pak nemuzu zadat po nekom aby me sel zachranit a vyvest z lesa.nastartovat nozicky na rychly uprk pred temi na koho zatim nestacim a ze jich je. je velka skoda ze nezustavaji spendliky v minimapach coz by se nekdy hodilo, vlezu tam a podivam se..jo tady je tohle a ejhle vim kde jsem a ze mam jit tudy nebo radsi jinudy. ono kdyz se utika v noci a jsem klasicky pripad co neumi se pohybovat klavesnici ( statecne se to na stara kolena ucim ) tak se proste obcas ztratim, uz jen tim ze bezim na druhou stranu, nebo udelam chybku a roztoci se mi mapa a ja jsem pak v haji :mrgreen: a vsem fakt diky za rady
Jsem jaká jsem.
G-ladiator
Urozený

Post by G-ladiator »

G-ladiator wrote:V reakci na diskusi ohledně cenové kategorie hostince U Racka - kolik peněz vydělá za rok sedlák/řemeslník/stráž/zeman atd. za rok?
Dovolím si tady bumpnout svůj dotaz :)
DenGrasse
Ďábel

Post by DenGrasse »

To raději nechtěj vědět. :mrgreen:
hyperpasivní myšohryz
pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete
jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
G-ladiator
Urozený

Post by G-ladiator »

No, já to vědět chci, proto se ptám :)
rosnicka
Velmistr

Post by rosnicka »

KaTo wrote:
rosnicka wrote:dobrá rada nad zlato, tohle je uzitecne vedet. co ja bych bez vas delala? :mrgreen:
Napadlo mě nadčasové (a možná malinko jedovaté): "Začala bys používat vlastní mozek?" :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :biggrin: :mrgreen:
ja ho pouzivam, ale problem je v tom ze najdes napsane to ze muzes u ohniste se vyspat, coz se bere jako bezpecne misto, ale nikde neni ze to neni bezpecne v noci. a nerikej ze se to nebude hodit nekomu uplne novemu? :wink: :wink:
Jsem jaká jsem.
Elverin
Měšťan

Post by Elverin »

V noci je to kdekoliv za zdmi osidleni nebezpecne. A nekdy i uvnitr :D
Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
Post Reply