Taky je to nejakej patek, co jsem to videl. Takze doufam, ze se na me hned nezesype tucet oponentu, ze tak to nebylo. Tady se totiz strasne rychle flamuje a ted nemyslim na chlastani
Prodavacka jidla
Re: Prodavacka jidla
Jeden z důvodů by to bejt mohl. Videl jsem na tohle tema i nejakej dokument, kde se tim primo zabyvali. Badatel byl pritomnej u poprav, padla gilotyna a ihned hlavu polozili na lavici a von na ni mluvil a zadaval lehke rozkazy (napr sleduj prst, mrkni kdyz to nebo tamhleto). Nerikam ze hlava po useknuti slysi nebo tak, ale rozhodne o bylo zajimave.
Taky je to nejakej patek, co jsem to videl. Takze doufam, ze se na me hned nezesype tucet oponentu, ze tak to nebylo. Tady se totiz strasne rychle flamuje a ted nemyslim na chlastani
Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
Nebudeš v tom sámShifter wrote:Takze doufam, ze se na me hned nezesype tucet oponentu, ze tak to nebylo.
Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá?
Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
todle me zajima, uz se tesim co zjisti Daanri od doktoru 
akorat me nenapúada jak nekde ve stredoveku (nebo i za ty revoluce) poznali ze ta hlava este vnima, takze hlavni duvod proc ji zvedali to asi nebyl. Rad se ale priucim
akorat me nenapúada jak nekde ve stredoveku (nebo i za ty revoluce) poznali ze ta hlava este vnima, takze hlavni duvod proc ji zvedali to asi nebyl. Rad se ale priucim
Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
Myslim že v tý době jim to bylo úplně jedno jesli žije nebo ne
spíš ji zvedli aby lidi věděli že je popraven opravdu popraven.. i když to je taky blbost 
jsem uctívač démonů
jsem otec tvé smrti
já vyvolávám dávné zlo
já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.
jsem otec tvé smrti
já vyvolávám dávné zlo
já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.
Odstrašující případ??
*Kat pyšně zvedne hlavu a ukáže jí přihlížejícímu davu* Kerej šmejd eště bude chtít takle skončit,hmm?!?!
Myslim že to fungovalo dobře
Asi tak jako dyž Viléma Wallace rozčtvrtili a kusy vystavili ve všech větších městech 
*Kat pyšně zvedne hlavu a ukáže jí přihlížejícímu davu* Kerej šmejd eště bude chtít takle skončit,hmm?!?!
acc.: skarbi
Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
No uz staroveky rimania mali vcelku pokrocilu chirurgiu, resp nastroje ktore sa pouzivali vtedy, sa pouzivaju v trochu zmenenej podobe este teraz. Minule som nato pozeral vcelku pekny dokument.
Gilotina je vec tak okolo roku 1800 a vtedy bolo znamych uz vcelku dost veci z oblasti mediciny.
Ako vcelku ma tato problematika zaujala, pokecam s kolegami a uvidime naco prideme.
Gilotina je vec tak okolo roku 1800 a vtedy bolo znamych uz vcelku dost veci z oblasti mediciny.
Ako vcelku ma tato problematika zaujala, pokecam s kolegami a uvidime naco prideme.
When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.
No jo, rimani meli dobry nastroje (myslim ze podobne i stary rekove), Egyptani taky dobry chirurgove a pak prisel pad rise, stredovek a medicina se soupla o 5000 let zpatky. Otazka je co zjistili o vnimani useknuty hlavy, je docela sranda ze jediny odvetvi kde se snad nikdy vyvoj neposunul zpet je umeni muceni a poprav
Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
- human_wreck
- Měšťan
Osobně bych řekl, že posunulo. Ve středověku už to rozhodně nebylo tak kreativní, jako ve starověku. Žádnej inkvizitor třeba nezavřel obět do plechový krávy a nezatápěl pod ní 
Shadiyah ... Bardka do nepohody :]
Tak myslim si že kolegové doktoři potvrdí že mozek pak ještě nějakou dobu vnímá, což potvrzuje i několik zdrojů. Ale rád se dozvim nějaký podrobnosti
Těžko říct no kde je pravda... prvotní efekt byl určitě "důkaz" že dotyčnej byl popraven, a kdy přišli na to že mozek ještě vnímá to nevim, třeba když popravenej vypláznul naštvaně jazyk na kata
) Nicméně pořád čekam na vyjádření lol dějepisáře Rejtyho 
Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá?
zjevně víš o inkvizitorech málo... byli to jedni z nejnápaditějších lidí ve středověkuhuman_wreck wrote:Osobně bych řekl, že posunulo. Ve středověku už to rozhodně nebylo tak kreativní, jako ve starověku. Žádnej inkvizitor třeba nezavřel obět do plechový krávy a nezatápěl pod ní
ale vždycky záleží na účelu... ve starověku se obvykle mučilo z jiných důvodů a obvykle to vedlo ke smrti mučeného... inkvizitor potřeboval doznání a spolupráci, musel získat souhlas oběti s obviněním... rozhodně se to posunulo vpřed
hyperpasivní myšohryz
pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete
jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
oficiální prohlášení stříbrného draka k mučení:
stříbrný drak žádné mučení nepoužívá, protože kohokoli se dotkne, ten se rovnou rozprskne na kusy
PS: chcete-li se k něčemu přiznat, udělejte to předtím, než potkáte stříbrného draka. potom už je pozdě...
stříbrný drak žádné mučení nepoužívá, protože kohokoli se dotkne, ten se rovnou rozprskne na kusy
PS: chcete-li se k něčemu přiznat, udělejte to předtím, než potkáte stříbrného draka. potom už je pozdě...
hyperpasivní myšohryz
- human_wreck
- Měšťan
Měl jsem na mysli tu podívanou, jak je vidno z narážky na opékání v býkovi. O dobrých vyslýchacích metodách inkvizitorů není sporu. Jedna z nejhorších je známé Comfy chair ...DenGrasse wrote:... ve starověku se obvykle mučilo z jiných důvodů a obvykle to vedlo ke smrti mučeného... inkvizitor potřeboval doznání a spolupráci
http://www.youtube.com/watch?v=3ZQI0Xm29To
http://www.youtube.com/watch?v=F56ZZzz4 ... re=related
Shadiyah ... Bardka do nepohody :]
Tak jo, abych jakožto dějě(s)pravný kronikář nezůstal mimo mimo téma (tedy mimo offtopic
)
Jsem přesvědčen, že sťatá a odkutálená hlavička ještě pár vteřin toho navnímá docela dost... i když se samozřejmě neodvažuji spekulovat, co se jí v tu chvíli honí.
To máte jako s kapříkem a talířem (oboje v tom původním, nikoliv finančním významu). Občas se taktéř zavrtí, nervy jsou fascinující...ač netuším jak...opravdu se těším, co na to řekne konzorcium lékařů.
Jsem přesvědčen, že sťatá a odkutálená hlavička ještě pár vteřin toho navnímá docela dost... i když se samozřejmě neodvažuji spekulovat, co se jí v tu chvíli honí.
To máte jako s kapříkem a talířem (oboje v tom původním, nikoliv finančním významu). Občas se taktéř zavrtí, nervy jsou fascinující...ač netuším jak...opravdu se těším, co na to řekne konzorcium lékařů.
Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/