Alchymie

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

Locked
Krata
Bůh

Re: Alchymie

Post by Krata »

To co píše kaz by bylo dobrý.. opasek - kapsa na lahvičky síly (snad) 8 náplní.. kapsička na lektvary neviditelnosti (snad) 2 náplně... špatně by bylo to kdyby ten alchymista našel kombinaci kde s k neviditelnosti přidá jiná vlastnost (jelsi chápu správě) tak by se to nestacklo ale bylo bráno jako jinej lektvar což postava nemůže vědět což by bylo OOC :) .. šílený, ale je to tak
jsem uctívač démonů
jsem otec tvé smrti
já vyvolávám dávné zlo
já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.
melvik
Čestný člen týmu Thalie

Post by melvik »

Pockam si jak si to zkusite, esi v tom skutecne budete mit takovej binec. Slusnej alchymista dokaze vyrobit bez primesi , kdyz pouzije presnej katalizator.
Morendred
Obyvatel

Post by Morendred »

Co mě osobně zaráží, je spojování alchymie a moudrosti. Alchymie je emperická věda založená na zkušenostech a logice, blíží se chemii potažmo matematice, takže by měla byt ovlivněná Inteligencí. (stejně se víc hodí ke kouzelníkovi, než ke knězi a monkovi)
Isabel
photter
Čestný člen týmu Thalie

Post by photter »

nehledej tam logiku, je šest atributů a nějak to rozdat musíš, ostatně mám dojem, že ten bonus není kdovíjakej
Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
kucik
Temnota

Post by kucik »

Morendred wrote:Alchymie je emperická věda založená na zkušenostech a logice, blíží se chemii potažmo matematice
Ano, zkusenosti = moudrost.
Logika - inteligence by mela byt prakticky ve vsech craftech, ale to by bylo moc jednostranne zamerene.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Zyga
Šlechtic

Post by Zyga »

To uz muzes skoro do jakyhokoliv craftu cpat jako pozadavek dexterity, vykovat zbroj nebo mec taky neni jenom vo sile, hrat si se zkumavkama a bejt pritom nemotora=rychla jizdenka na vecnost...
Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
Sorrow
Mistr

Post by Sorrow »

To Morendred:souhlasim
Edit:Kdyby to dal z inteligence, tak tu zase bude jedna dotycna osoba brecet nad presilenim a protezovanim magu :wink:
Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
kucik
Temnota

Post by kucik »

Sorrow wrote:To Morendred:souhlasim
Edit:Kdyby to dal z inteligence, tak tu zase bude jedna dotycna osoba brecet nad presilenim a protezovanim magu :wink:
To bych zrovna nerekl.
* Jsou i jina povolani s vysokou inteligenci.
* Alchymie imho je predevsim pro magy.

Podle me je to ale vazne predevsim o moudrosti (kterou by mel mag take mit). Nebylo by to o protezovani magu ale o protezovani inteligence ve vsech craftech. Pak by zase remcali jini.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Morendred
Obyvatel

Post by Morendred »

Me to jenom prislo divny, ale chapu ze kuli vyvazenosti je potreba rozdelit craft na ruzne vlastnosti. A podud nejsou bonusy nijak drasticky, tak je to stejne putna.
Isabel
kaz
Měšťan

Post by kaz »

Takze zase par poznatku z alchymie :wink:
Dneska vyzkouseno, a nedavaji se do sebe tyto ingredience:aloe, smradoch fialkovy, houba skretozluc, blatice obecna, zazvor, kloub kostlivce, koren comfry(kostival) a koren gingseng a ten ma navic bily popisek.
Obcas se me stane, ze kdyz dam vse potrebne do kotle, tak vareni normalne probehne, ale nic se nevytvori, musim otevrit kotlik a zase zavrit, pak probehne druhe vareni, a teprve potom se vyrobi nejaky lektvar. Stalo se mi to u vice druhu, a i nekolikrat po sobe, bohuzel ted nevim co tam bylo za suroviny-priste si to zapisu :roll:
Jeste bych se chtel zeptat, jestli existuji lektvary(predpokladam ze ano) za ktere je vice xp nez za trivialni, a jestli vyroba takovych lektvaru(pokud jsou :) je zavisla na urovni craftu.
A jestli se daji vyrobit lektvary na prodlouzeni ucinku lektvaru, nebo se daji namichat lektvary s prodlouzenym trvanim ale stejnym ucinkem( :shock: to je ale veta)
Samozrejme, pokud se ptam na nejake alchymisticeke tajemstvi, tak staci odpoved-zamita se :mrgreen:
diky
melvik
Čestný člen týmu Thalie

Post by melvik »

kaz wrote:...
- dik za vyjmenovani problemovych na to sem uplne zapomel

- delka trvani je zavisla od levlu v craftu
napr: zrychleni vyrobene alchymistou na 15 levlu bude trvat 15 kol
co se tyce prodlouzeneho, tak je moznost (tusim ze lvl procent), ze vyrobeny lekvar bude unikatni, v alchymii to znamena jako by ho vytvoril alchymista na 2 * soucasnem levlu, tak pro uvedeny priklad by to byl 30 lvl a lektvar by trval 30 kol

- existuji netrivialni lektvary, sou to lektvary, ktere jsou na pomezi trivialnich a nevyrobitelnych. Pochopitelne se meni podle toho jak je alchymista dobry a je jich zlomkova cast z celkoveho poctu.
kaz
Měšťan

Post by kaz »

[quote="melvik"]

diky
Locked