Rejty wrote:...
... Rejty, rozhodně díky za ta oznámení to je přesně co jsem myslel.
nevím nicméně, reakci na které oznámení máš na mysli (a Daanri), že se na něj nereagovalo.
osobně si myslím, že reakce světa (aspoň v míře takovéhoto oznámení) není na hráčích nikterak závislá. postavy buď budou reagovat nebo ne, to se uvidí. když ne, je možné, že útoky se budou stupňovat... nebo se stane něco jiného.
hráčské postavy asi mají možnosti jak něco organizovat, ale vždycky je tu otázka motivů a možností. thalie je postavená jako time-exp. server a zkušenosti nabíhají poměrně pomalu, pokud postava hraje sama. jinými slovy, moje postava dobře ví, jaké má schopnosti a jak by byla v boji proti drowům platná, takže se toho neúčastní a snaží se drowům pokud možno vyhýbat (navíc má nějaké vlastní důvody). je možné, že se zapojí do nějaké jiné organizované činnosti.
podstatou je také to, jaký je cíl hry - je to opravdu jen účastnit se CvC? myslím, že obě strany mají nějaké vlastní motivy, které je pohánějí. drowové si chtějí získat slávu pro svou rodinu, vyniknout v soupeření rodin tím, že budou první na povrchu, přivedou otroky a přinesou kořist. jen málokdo na povrchu asi pomýšlí na to vpadávat do podtemna, spíš jak se před ním ubránit. což znamená, že nastane věk žoldnéřů, kteří budou doprovázet karavany, ale i rozruch a zmatek, protože mnoho chytrolínů toho využije, bandité v kopcích ožijou a všechno se svede na drowy... prostě zajímavé časy.
jinak, tohle je sekce pokec, určená k tomu, aby se tu žvanilo, klidně i hlouposti - nejsou to návrhy a připomínky ani přání a stížnosti...
to Daanri: co se týče questů, vždycky je otázka, na jakou skupinu hráčů quest směřuje. vím, že to byl jeden z důvodů, proč skončil OneIceOne - hráči na jeho nabídky questů nereagovali, nechtěli nic řešit. inu, asi je to tak u zdejších hráčů zvykem, s tím se dá jen málo co dělat. jedinou rozumnou cestou je domluva přímo s hráči, vedená OOC. na fóru EfU se to takhle běžně dělá, DM ohlásí quest a čeká na zájemce. nebo se tam ustanoví hráčská frakce a DM se jí chopí a dělá jim vorwort... prostě stejně jako hráči často nemají, co by od DM chtěli a DM také ne, to se stává.
btw: když mág Palin hledá učedníka, proč se nikdo nehlásí? nikdo opravdu nemá zájem? nebo neví, co to bude obnášet? dostane nějaké questy? získá tím nějakou podporu DM, možnost lepšího učení (svitky atd)? Nebo bude jen učedník a nic víc? Možná kdyby se tohle objasnilo, zájem by vzrostl... (např. kdyby hledal učedníka Hasharil, moje postava by zájem měla, protože je to mistr alchymista...)
Jinak, nevím jaké zvyklosti panují u vás, ale požádal bych tě, jestli by ses nemohl vyjadřovat méně expresivně. nevím jak na ostatní, ale na mne to vesměs působí negativním dojmem a myslím, že ty jakožto vzdělaný člověk to nemáš zapotřebí.
EDIT1: sakra, to píšu pomalu...