Marvin wrote:LDamian wrote:Marwin: a ma na povrchu nekdo nejake rp postaveni, ktere by neco znamenalo?
Nemusi to byt nutne kral, ale myslim ze uz len clen nejakej gildy, napr karathskej armady, ochrancvo svetla aj tych nasich zoldnierov .. uz to su postavenia ktore nema hocikto, postavy ktore nikam nepatria su nezname osoby plahociace sa svetom ... a napriklad velitel nasej 9. pechoty gildy zoldnierov, tiez myslim ze ako velitel by tam mal byt nejaky ten respekt od postav ktore to nikam nedotiahli a len stahuju koze ...
Dalej Daanrim ponukany ucednik maga v ivory, zatial sa nikto neprihlasil co viem ale aj keby tam bol tak sa vsadim o co chces ze pokym to nebude mag aspon na 14-15 lvli tak to bude iba zabiak pre vacsinu povrchu ...
Mno to je jeden pohled. Druhy rika, ze on veli 9. pechote armady - to je pekne, zni to dobre a dava mu to urcitou prestiz. Na druhou (z pohledu epicke postavy) stranu ja sam porazim licha, zabil jsem vudce orku, lovim alansijske tygry a jsem tedy spickovy lovec, sam jsem se postavil skupine horskych obru a prezil... to vsechno jsou take rp skutecnosti, ktere neco znamenaji.. a pokud proste pak ten velitel 9. pechoty pujde nekam do akce a zabije ho ledni medved (zamerne prehanim, abych ukazal o cem mluvim), ktereho si ten lovec da klidne i po slepu a pesti, tak zkratka muze toho velitele uznavat pro jeho funkci, ale jen tezko pro jeho bojove schopnosti. Proste takovy - spis kancelarsky typ a nebo jo, docela to ujde na obycejneho vojaka z Karathy. Jsou samozrejme rp pozice, kde ten level nepotrebujes - napriklad poradce, kancler, knihovnik a ja nevim co vsechno... Jinak ale i ten level je soucasti rp pozice v tom svete a to, ze se nejrychleji da ziskat systemovym masakrem vseho ziveho je zkratka fakt, ktery je treba zohlednit.
Takze shrnuti: nemelo by to byj JEN na zaklade buildu, ale v situaci, kdy mu ta pozice nedava primou moc nebo vyhody, tak je to proste I o buildu. Muzu si vazit ucitele fyziky proto, ze uci moje deti, ale pokud vim, ze ma problemy s fyzikou, kterou ja pokladam za naprosto trivialni, tak jako fyzika si ho vazit nebudu (viz ucednik maga a level - tedy schopnost zvladnuti magie).
Odpoved na EDIT2: tak kdyz uz to pretahujes do realu. Tak mas v soucasne dobe lidi, kteri si vazi v podstate jen bohatstvi a luxusu a na nejakeho chudeho vysokoskolstekho profesora hazi bobek - je to pro ne v podstate chudak. Tak podobne je to z pohledu vybavy postavy mozne vzit. Jini lide naopak maji kazdeho podnikatele za v podstate zlodeje, protoze "poctive by to nevydelal" podobne i na Thalii by mohli byt lide, co opovrhnou nekym, protoze ma level a vybavu, protoze kdyby necreepoval a nevrazdil po tisicich - nemel protekci - nezneuzival... tak to nema. Mohly by se vyskytnout oba pohledy.
I v realu muze byt clovek, co si vlady a politiku, kteri vse ridi velmi vazi a naopak muze byt clovek, pro ktereho je kazdy politik naprosty hnuj - podobne i vuci slechte muze byt obdiv, nenavist a pohrdani nebo proste nezajem. Vzhledem k tomu, ze slechta se tu moc neprojevuje dle primych zkusenosti postav, tak je to proste do urcite miry, jako kdyz potkas dnes knizete s velkym majetkem - budes si ho vazit jen proto, ze je knize?
A kdyz uz jsme u toho, vazis si nasich vojaku proto, ze brani nasi vlast? Je jasne, ze postaveni vojska, slechty a podobne na Thalii je trochu jine nez u nas, ale stejne. Jde o ciny, o konkretni vyhody a zavazky z te funkce plynouci, o prime zkusenosti postav, o skutecnou moc nad svetem i nad postavami samotnymi. To, ze je nekdo v te a te skupine nebo ma nejaky titul samo o sobe moc neohromi, pokud to skutecne neco neznamena. Takze pokud jste v armade, usilujte o to, aby jste diky tomu meli jako skupina skutecne vyhody, aby jste skutecne neco jako armada mohli delat, co se dotkne hracu (pozitivne nebo negativne), aby v tom rp svete i vuci npc to neco znamenalo a vsichni to vedeli - a na jednu stranu bude rev kvuli zvyhodnovani te a te skupiny a na druhou stranu pak ta pozice bude brana vazneji.
Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR!
Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru