tak tohle je uz moc

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

kucik
Temnota

Re: tak tohle je uz moc

Post by kucik »

Povolil bych překrývání z poloviny, protože to je to, co nwn standartně umožňuje bez nějakejch ochcávek.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Anderson I
Měšťan

Post by Anderson I »

Polovina, třetina - kdo to určí? Jak se to změří. Co když se překrývají 3 pasti, kolikrát se taková plocha počítá????? :roll:

Prostě když už, tak zakázat zneužívání fronty - celkově. Jednoduché, jasné a universální pravidlo, že je povoleno používat frontu pouze tak, aby výsledku bylo možné dosáhnout i bez fronty, tj. jednotlivými kroky.
tao kan
Mistr

Post by tao kan »

A co to posouzeni nechat na DM jako nejvissi autorite? Myslim ze kazdej hrac podvedomne vi co je a co neni prasarna s pastma. Staci hrat normalne a neni problem. Hrani na hrane pravidel pak vede k lehkemu zklouznuti do poruseni.
TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
kucik
Temnota

Post by kucik »

Anderson I wrote:Polovina, třetina - kdo to určí? Jak se to změří. Co když se překrývají 3 pasti, kolikrát se taková plocha počítá????? :roll:

Prostě když už, tak zakázat zneužívání fronty - celkově. Jednoduché, jasné a universální pravidlo, že je povoleno používat frontu pouze tak, aby výsledku bylo možné dosáhnout i bez fronty, tj. jednotlivými kroky.
Vždyť jo. To je to samý. NWN ti samo o sobě povolí překrejvat pasti z necelý poloviny. To v praxi znamená, že střed pasti nikdy nepřekrejvá jiná past.
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie
Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju

Post by nomis_b »

jenze kdyz mas past urpostred a polozis do kazdyho rohu jinou past, tak uz mas na kazdym miste puvodni pasti 2pasti naraz a ses v zamotanym kruhu. (tohle NWN umoznuje i bez fornty)

takze bych to zmenil na prekryti max 50% dohromady od VSECH pasti DOHROMADY v lokaci.
A zase se craftí...
Rejty
Vedoucí týmu Thalie

Post by Rejty »

Pasti zakázat překrejvat a povolit pokládat minimálně polovinu obrazovky od přechodu... Nehodlám se s někým dohadovat, jestli to byla polovina a nebo ne.
Vedoucí týmu Thalie
kucik
Temnota

Post by kucik »

Aneb jak kvuli jednomu pitomci vymejšlet hromadu pravidel.
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie

Post by nomis_b »

Rejty wrote:polovinu obrazovky od přechodu...
tohel je nemeritelne prave. Kazdej ma jiny rozliseni, jinak mas oddaleni, pohled z vrchu, z boku, mlaej monitor, velkej monitor...
to radsi pripravim screeny, jak to myslim na 2x (ci 3x) velikost pasti od prechodu at je to jednoznacne.
Prave kvuli te nejednoznacnosti, co je v tom ted vznikl ten flejm.
A zase se craftí...
Rejty
Vedoucí týmu Thalie

Post by Rejty »

2* nebo 3* velikost pasti je málo... Navíc, to si mám dycky brát pravítko?
Vedoucí týmu Thalie
ravangorn
Šlechtic

Post by ravangorn »

Měřit na kroky... 20 kroků minimálně od přechodu (to je tak ta půlka obrazovky u mě na maximální oddálení)
DM
kucik
Temnota

Post by kucik »

Rejty wrote:2* nebo 3* velikost pasti je málo... Navíc, to si mám dycky brát pravítko?
To mi právě přijde jako asi nejlepší měřítko. Zkus tam nacpat dvě/tři pasti a pokd se ti to povede, tak je to dost daleko.
Anderson I
Měšťan

Post by Anderson I »

Není to zbytečně radikální rozhodnutí?

Nesmí se překrývat vůbec - vždyť to engine dovoluje naprosto bez nejmenších problémů. Mimo to, nenašel se tu nikdo, komu by uškodilo pokládání pastí těsně za sebou (tj. s tím polovičním překrytím).

A k hádání se - já si nemyslím, že je nějaký problém poznat pasti kladené normálně a kladené pomocí fronty. Bez fronty je prostě střed mimo oblast již existujících pastí a 5 pastí má už docela velkou rozlohu, tzn. není s tím problém.

Jen mám trochu strach, aby to neskončilo jako s kradením - tj. místo tvrdého trestu pro prasící se nezakázala potencionálně problémová činnost jako celek.

Vzdálenost „3 * velikost pasti“ se mi zdá zcela jednoznačná (podle mě i dostatečná, ale to je na posouzení), 1/2 obrazovky má opravdu každý jinak.
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie

Post by nomis_b »

Rejty wrote:2* nebo 3* velikost pasti je málo... Navíc, to si mám dycky brát pravítko?
he he tak podle vsech prispevku okolo jedinej REJTY nepochopil, ze prave tohle je zpusob, jak to poznat bez pravitka a s jakymkoliv uzivatelskym nastavenim :wink:

udelam ti doma screeny.
A zase se craftí...
DenGrasse
Ďábel

Post by DenGrasse »

ne, neni. žádná postava co neumí klást pasti nepozná, jestli je to 3x nebo kolikrát od kraje, pokud to hráč nemá v oku. polovina obrazovky je sice relativní měřítko, ale dostačující a dá se vždycky doložit screenem.

teď se bavim o postavě co do tý pasti šlápne, ne co jí klade... protože stěžovat si bude ta co do ní šlápla.
hyperpasivní myšohryz
pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete
jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
ravangorn
Šlechtic

Post by ravangorn »

Anderson I wrote: Nesmí se překrývat vůbec - vždyť to engine dovoluje naprosto bez nejmenších problémů. Mimo to, nenašel se tu nikdo, komu by uškodilo pokládání pastí těsně za sebou (tj. s tím polovičním překrytím).
Možná jsem jedinej koho taková shoda náhod sejmula :) . Dostal jsem 3 pasti naráz (elektrikou za 120, zvukem asi za 60 a nakonec jed na odolnost) v přeměně za trola (cca 200 životů) asi tak měsíc zpátky.
Jen mám trochu strach, aby to neskončilo jako s kradením - tj. místo tvrdého trestu pro prasící se nezakázala potencionálně problémová činnost jako celek.
Taky mě to zrušený okrádání mrzí, páč svého času si opravdu lidi v dílnách zatahovali závěsy proti zlodějům a nahazovali si kouzla na vidění těchto prevítů :) . Dneska zlodějové prostě nekradou.
DM
Locked