Craftove xp

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

G14
Rytíř

Re: Craftove xp

Post by G14 »

jj siti bylo na moudrost :wink:
truhlarina byla na obratnost :wink:
nevim jak je to ted :mrgreen: dost mozna bylo siti na obratnost pred wipem :wink:
"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
photter
Čestný člen týmu Thalie

Post by photter »

netřeba se v tom dál matlat, problém známe, řeší se na WB fóru
Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
monstera
Mistr

Post by monstera »

Až na to, že pro krejčovinu opravdu byla ku podivu moudrost, musím souhlasit s Theogilem. Tady se někdo asi zbláznil. Zavřete oči, odcházím.
( na jak dlouho, se uvidí, třeba se mi bude brzy moc stýskat po Koře a vrátím se, doufám ale, že to šílenství je jen přechodný stav )
Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne )
+ Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob
+ Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo
Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť
Theogil I
Urozený

Post by Theogil I »

Pokorná omluva Kucikovi. Úprava přidělování exp. je pak ale ještě brutálnější než jsem myslel, opravdu skvělá práce.
Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory
Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod
Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
Theogil I
Urozený

Post by Theogil I »

photter wrote:netřeba se v tom dál matlat, problém známe, řeší se na WB fóru
Skvělé vyjádření, na tohle tu všichni čekali. Nejdřív se vám povede něco rozhasit, na.rat lidi a pak k tomu napíšete netřeba se v tom matlat řeší se na WB fóru. Nemělo se to řešit předtím než se v tom začalo vrtat? Nebo to přijde jen mě nenormální? Doteď nikdo nenapsal PROČ se tohle událo, jak tak čtu nejen mě to nějak není jasné a nevidím v tom absolutně nic pozitivního a co víc vyšší vizi tu taky nikdo nenadhodil.
Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory
Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod
Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
Daanri
Čestný člen týmu Thalie

Post by Daanri »

Pretoze pokial to nedoriesime a nedojdeme k nakemu jasnemu stanovisku, tak sem nic konkretne pisat nebudeme. Vzniknu tak len zbytocne hadky a dohady.

Celkove zmeny v crafte boli nutne z urciteho hladiska, ktore tu zatial rozvadzat nebudeme.

Ked sa to cele doriesi uverejni sa oficialne vyjadrenie co a ako. Dovtedy je naozaj zbytocne to riesit. Takze vas poprosim o strpenie. Dakujem.
When you make a deal with devil, there will be hell to pay.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.
Jachym
Rytíř

Post by Jachym »

Já už jsem chytil Ban na hru ihned jakmile jsem tady napsal svůj názor - takže Photere ""ničeho se neboj, sme server tolerantní," to asi nebude úplně košér.
Slova jako demokracie, otevřené veřejné jednání a férovost jsou tady na tomto serveru někomu úplně cizí. Daanrimu se omlouvám ještě než chytím i BAN na forum.
Menhiri Dierta
Marvin
Mistr

Post by Marvin »

Jachym wrote:Já už jsem chytil Ban na hru ihned jakmile jsem tady napsal svůj názor - takže Photere ""ničeho se neboj, sme server tolerantní," to asi nebude úplně košér.
Slova jako demokracie, otevřené veřejné jednání a férovost jsou tady na tomto serveru někomu úplně cizí. Daanrimu se omlouvám ještě než chytím i BAN na forum.
Ty stale nechapes za co mas ten BAN? Sorry za OT.
Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie
Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju

Post by nomis_b »

Asi bych se mel vyjadrit ja, kdyz sem ty zmeny delal , co :wink:

Puvod tech zmen nebyl na muj popud, ale upravil jsem jeste v relativne prostredni podobe, oproti jinym jeste drsnejsim navrhum.

1.) potrebne vlastnosti sem nemenil

Jinac, duvod k progresivnejsimu deleni: Jeden crafter co umi vse, me nevadi, ale prece jen by mel v nekterych craftech postupovat rychleji a v nekterych pomaleji. Jedina moznost jak to ovlivnit je prave pres xpy.

Jinac ke snizeni. Je nejvetsi, pokud mate vlastnost nizkou. Je to pomerove k predchozim xpum a je to zhruba :
pri vlastnosti 8 nizeni na 25%
pri vlastnosti 10 snizeni na 50%
pri vlastnosti 15 snizeni na 75%
atd...

Je to z poheldu : crafter, tupej jak tago dela ocarovani, ktere je na IQ a vychazi mu to casove zhruba stejne, jak o clovekovi, co je chytrej. Zavedeni vetsi progrese ma svuj vyznam a kazdopadne nikomu nezakazuje mit vsechny crafty na max. Jen mu proste nektera remesla pujdou lepe, nektera hure, jako je tomu ve skutecnosti.

Muzeme se ale bavit o zmirneni nekde od vlastnosti 13+. ale pokud mate nejakou vlastnost pod 13, tato znacna represe a tedy snizeni craft xpu ma sve oduvodneni.

U tech nizkych vlastnosti
A zase se craftí...
Temnastrana
Nováček

Post by Temnastrana »

No ale nepřipadá Vám to trochu přehnaný?

Pokud vezmu jen jeden hlavní craft tak abych o zvládnul potřebuji k němu 2-3 vedlejší crafty – což u většiny znamená si maxovat 3 vlastnosti(řekl bych celkem mazec)(předměty na to nemají vliv).

Případ z vlastní zkušenosti a znovu se opakuji: obratnost 23, síla 14, odolnost myslím 12
Dělám truhláře: - truhlařina pro mě nezměněna (navýšení ne, jen berete)?
- dřevařina při expení na o jedna těžším dřevě mám místo 12xp 6xp(celkem mazec na získání 12k xp)
- slévání při expení na o jedna těžším kovu mám nepochopitelně místo 12xp 14 xp, ale pravděpodobnost na úspěch tipuji tak na 70%(díky NWN kostkám ne lépe jak 50:50) – nižší kov není triviálni a dostávám místo 6 xp 3 xp

Takže osobně mám problém i z jedním craftem!!
Hignar Krvák - zákeřný válečník
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie
Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju

Post by nomis_b »

bude to zmirneno, ale az se k tomu dostanu. snad zitra.
A zase se craftí...
monstera
Mistr

Post by monstera »

[quote="nomis_b"].....

Hmmm, zajímavý. Doufám, že stejný princip bude uplatněn i u zisku expů ze zabíjení potvor, z obsahu lotu a z časových expů v hospodě ..

Vrátím se ( možná ) až tento blázinec pomine... Omlouvám se Ossiridiovi, pro kterého mám hotový meč a asi ho jen tak nedostane....
Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne )
+ Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob
+ Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo
Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť
Locked