Externi progam + bananek.)

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

innfra
Urozený

Re: Externi progam + bananek.)

Post by innfra »

venomeq wrote: To necroo: Tam se jednalo z toho co sem hlavne pochopil hlavne o to ze on pustil ten program a nedokazal ...uz bud nepritomnosti ci snad pomalyma reakcema kdo vi ...reagovat na podmety ve hre ktere vytvorily hraci ci DM.To ze si poridil program diky kteremu nemusel klikat a mohl v klidu procitat tell bylo pro neho ulehcenim a mysim ze to hru nekazilo kdyby byl schopnej vcas zareagovat na pdomet vydany Dm viz to co pise.To jestly ho to bavilo nebo ne je uz o necem jinem nebot jak rekl nekoho bavi neco jineho...nekoho treba bavi sedet na zadku v ivory a bavit se s ostatnima a jineho zas behat po svete a zabijet potvory no a dalsiho zas bavi craft...
Hele, nevim ale když něco vyrábíš, tak na to potřebuješ klid a asi by i bylo divný, kdybys dejme tomu očarovával zbraň a přitom si povídal s alchymistou o tom z čeho dělá mojave, to by jsi se plně nesoustředil na práci a pak by člověk co si koupí takto očarovanou zbraň by mohl čas od času slyšet:
"A z čehoto vlastně děláš mojave ?" :lol:

To DenGrasse: dobře vysvětlena blbuvzdornost, já bych to vysvětlil velice chaoticky, tak jsem raděj nic nepsal.
Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?"
Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine."
Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!"
Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!
Amrodel
Nováček

Post by Amrodel »

DenGrasse: dobře... možná asi máš jiné zkušenosti... ale když pak při hodnocení našich semestrálek dělají "testy blbuvzdornosti" ve stylu: Program jasně vypíše hlášku, ať uživatel vloží jednu číslici, ale stejně to musí být ošetřené, aby tam nedal padesát písmen. Nebo klikaj na tlačítka programu i v tom nejnesmyslnějším pořadí a zkoušej úplně všechno, aby zjistili, co všechno to vydrží a stále to bude fungovat tak jak má... prostě tohle člověka naučí ty chyby ve všem hledat (profesionální deformace, vim ;) )

Cairon: tak teď už je to jasné, jen jsem tak tvou odpověď vnímala.

Já nejsem tady na nikoho naštvaná, jen jsem psala svůj pohled na celou věc a bude jen jedině dobře, pokud se budou moci ostatní z toho poučit :)
innfra
Urozený

Post by innfra »

Amrodel wrote:DenGrasse: dobře... možná asi máš jiné zkušenosti... ale když pak při hodnocení našich semestrálek dělají "testy blbuvzdornosti" ve stylu: Program jasně vypíše hlášku, ať uživatel vloží jednu číslici, ale stejně to musí být ošetřené, aby tam nedal padesát písmen. Nebo klikaj na tlačítka programu i v tom nejnesmyslnějším pořadí... prostě tohle člověka naučí ty chyby ve všem hledat (profesionální deformace, vim ;) )
Ne tomu se říká potápění studentů :x
Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?"
Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine."
Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!"
Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!
bigbull666
Poutník

Post by bigbull666 »

innfra wrote: Ne tomu se říká potápění studentů :x
Normalni realita :)
Clovek si zvyjkne... Na promoci pak resi veci typu: pro razeni studentu dle abecedy byl vybran SELECT SORT nad datovou strukturou Spojovy Seznam jez se pri usazovani studentu deli na 4 prioritni fronty (FIFO). Select Sort ma sice velkou asymptotickou slozitost, ale implementacne je za danych podminek ve stisnenych prostorach nejjednoduzsi - proste deformace :)
DenGrasse
Ďábel

Post by DenGrasse »

Amrodel wrote:DenGrasse: dobře... možná asi máš jiné zkušenosti... ale když pak při hodnocení našich semestrálek dělají "testy blbuvzdornosti" ve stylu: Program jasně vypíše hlášku, ať uživatel vloží jednu číslici, ale stejně to musí být ošetřené, aby tam nedal padesát písmen. Nebo klikaj na tlačítka programu i v tom nejnesmyslnějším pořadí a zkoušej úplně všechno, aby zjistili, co všechno to vydrží a stále to bude fungovat tak jak má... prostě tohle člověka naučí ty chyby ve všem hledat (profesionální deformace, vim ;) )
No ano, tohle je blbuvzdornost i jak ji chapu ja. Znamena to ale, že je zaměřena na obranu proti výmyslům uživatele :wink: který obvykle nemá znalosti z oboru. Náš případ by musel být: ochraňte to i v případě, že uživatel je hacker vybavený znalostmi a technikou a bude se snažit pozměnit váš výtvor tak, aby do něj mohl vložit číslic víc... sice to trochu přeháním, ale jde o pochopení významů.

opravdu chceš, aby naši skripteři místo programování hry, odstraňování chyb a nastavování užitečných funkcí trávili hodiny a hodiny nad tím, jak rozpoznat jestli někdo nemakruje a vymýšleli proti tomu obranu? Jestli ano, běž hrát na Equilibrii, tam už to Labir vymyslel... jistě oceníš jeho práci (jako znalec). :wink:
hyperpasivní myšohryz
pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete
jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
bigbull666
Poutník

Post by bigbull666 »

Abych se ale vratil zpet k tematu...

Celym tim dlouhym nesmyslem, co jsem vyplodil jsem chtel rict, ze mi prijde, ze delate z komara velblouda. Je to jen muj nazor (mozna spatny), nikomu ho nevnucuju...

Tot asi vse i z me strany.
kucik
Temnota

Post by kucik »

Amrodel wrote:...
Máš pravdu. Systémy je třeba dělat blbuvzdorně. Ovšem stojí to čas. Jinou úroveň ochrany proti vynalézavosti uživatele mají například systémy, na jejichž spolehlivosti závisí lidské životy a jinou úroveň ochrany má hra pro pár hráčů.
Vyplývá to z poměru časů, vlastního kódování a testování (velmi zjednodušeno).
Smiřte se s tím, že takovu péči testování nwnmodulu prostě nikdy věnovat nebudu, protože ten čas za to nestojí. Raději napíšu pět systémů s tím, že to otestují hráči, než abych napsal jeden a testoval ho podle SVAL4.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Locked