PM.pilnik wrote:..
Jen dodám poslední reakci, já nemám problém s craftem a ani tím, že je někdo silnej a druhej slabej. Klidně budu ten slabej. Jsem tu z jiného důvodu.
PM.pilnik wrote:..
monk bez možnosti multiclassu vůbec přesílený není, je pravda že s možností ho namixovat s jiným povoláním se z něho stáívá dost silný zabiják, ale bez téhle možnosti je mi ho docela lítoefu_redo wrote:Co třeba neřešit rozdíly, které jsou mezi dex a str chary. Co třeba řešit jak oslabit monka, který je přesílený už v základním nwn a je to hrozný prase? Když už chcete změnu, začal bych u jednotlivých charakterů, kteří rovnováhu velmi narušují.pilnik wrote:....
Dovolím si nesouhlasit - monk je "přesílený prasopes" sám osobě, natož v buildu s čímkoli. A mnich, který "kašle" na DEX a jeden STR...v kombinaci s jeho útoky za kolo *významně se zazubí* ani snad nic jiné povolání nepotřebuje (oka, oka, ty 4lvl CoTa, aby měl další útok navícsandoftime wrote:monk bez možnosti multiclassu vůbec přesílený není, je pravda že s možností ho namixovat s jiným povoláním se z něho stáívá dost silný zabiják, ale bez téhle možnosti je mi ho docela líto
je ale fakt že díky rukavicím je to jediná z dexterů který má aspoň nějaký dmg
ja docela hraju a nevidel bych v tom takovej problem. klerik/fighter treba ma dmg silne i kdyz ma jednoruc z boostu,černý vlk wrote: nemá smysl něco teoreticky řešit,..a rozhodovat "z kanceláře" jak změní praxe, je opravdu špatný krok
monka na sílu zabije každý zkušenější hráč a každá silnější potvoraKaTo wrote:Dovolím si nesouhlasit - monk je "přesílený prasopes" sám osobě, natož v buildu s čímkoli. A mnich, který "kašle" na DEX a jeden STR...v kombinaci s jeho útoky za kolo *významně se zazubí* ani snad nic jiné povolání nepotřebuje (oka, oka, ty 4lvl CoTa, aby měl další útok navícsandoftime wrote:monk bez možnosti multiclassu vůbec přesílený není, je pravda že s možností ho namixovat s jiným povoláním se z něho stáívá dost silný zabiják, ale bez téhle možnosti je mi ho docela líto
je ale fakt že díky rukavicím je to jediná z dexterů který má aspoň nějaký dmg![]()
![]()
![]()
![]()
a nějaký ten sejv
).
a jak zkušenější hráč zabije silového monka?sandoftime wrote: monka na sílu zabije každý zkušenější hráč a každá silnější potvora
AC fakt mizerné a ač má hafo utoků, k čemu mu jsou když nic netrefí?
malá nápověda - bojovník s devastem, vs. low ac monk přes sílu, na koho si vsadíš?
ps: bojovníka, +6 dmg za epickou specializaci
a která je teda ta nejsilnější? ptám se samozřejmě jen informativně *vymýšlí mezitím jméno nové postavy*kucik wrote:Ale aby si to nekdo nevylozil spatne: Nikdy nebudou vsechny classy vyrovnane. Neni to cilem a neni to imho ani mozne.
jistě, nic než matematika? zkus trefit monka s AC 112sandoftime wrote:zajímavé takže řekneme si rozdíly
bojovník se scimitarem rozsah 15-20 / monk rozsah 19-20
bojovník utočné číslo 30 + bonus za sílu +4 za featy / monk 25 + bonus za sílu + 4 za featy
bojovník 4 útoky za kolo / monk 5 útoků za kolo
bojovník obrané číslo maximální 3+20 štít 8+20 zbroj +1 obratnost +20 dodge +20 natural +20 odražení +8 tumble (ano, bojovník lze mixovat se zlodějem) tedy suma sumárum AC 120
monk obranné číslo maximální (jede-li přes sílu) +8 za 40 úrovní monka, 6+(1-2) za obratnost 6+(1-2) za moudrost (ano u obojího beru vlastnosti na maximální hodnotě), +20 za zbroj(robu) +20 dodge, +20 odražení, +20 natural +8 tumble tedy suma sumárum AC 112
ano, monk dělaný přes sílu s byť s dobrými vlastnostmi ostatními (moudrost a dexa oboje +2) dá stále menší AC oproti štítu
nwn není nic než matematika, nějaké připomínky vlčku?