Neviditelnost + skrytí

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

efu_redo
Rytíř

Re: Neviditelnost + skrytí

Post by efu_redo »

Bahnak wrote:...
No, že tu chodí radary, nedá se nic dělat. Jejich věc. Nepo... se z toho. Ale i takových tu není hodně. Myslím, že je tu víc postav, které nemají do hidu jak vidět. A v tom je stále síla hidu.

Edit: Důležitý poznatek ale je, že jsou tu hráči zvyknutí, že mají vše. Teď se to ale změnilo a vše mít nemůžou. Buď budou mít to a nebo to.

Z vlastní zkušenosti vím, že se svým low hide co mám se dokážu proplížit okolo hodně hráčů. Aspoň se mi to párkrát povedlo.

Edit2: Dokonce i okolo těch mrzáků z podtemna.
Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
kucik
Temnota

Post by kucik »

-RoF- wrote: Ted si vemte boty, vezmu boty na tichý pohyb a nebo vezmu boty na OC? Hmm Další ztráta.
RoFe, ale o tomhle to prave je. Musis se rozhodnout, jestli vezmes boty na AC, nebo na odolnost. Jestli vezme treba sorcka plast s charismou, nebo zachranymi hody.

Je cilem, aby ses musel rozhodnout, kterym smerem to budes tlacit. Nikoliv aby slo namaxovat vsechno. Chces mit zlodeje s brutalnim AC, poctem utoku, nebo s max. MS a hidem? Tohle je proste ta volba, jakym smerem chces postavu zamerit.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie
Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju

Post by nomis_b »

AD Bahnacek ta tabulka je z wiki: ( http://nwn.wikia.com/wiki/Spot )

* +10 DC if the spotter is in combat.
* +5 DC if the target is standing still.
* -5 DC if the spotter is standing still.
* Size modifiers (tiny: +8, small: +4, medium: 0, large: -4, huge: -8).
* Area spot check modifiers.
* +5 DC for stealthed players (only), if they are in the back arc.
* +5 DC at night if the spotter does not have a light (or darkvision).
* -10 DC at night if the target has a light on them.

Ale obecne je podle me ted jina paleta, kde mit vec +5 ke skillu je opravdu obtizne. z toho hlediska mi prijde TS prave celkem silne, ze dava prohlledni neviditelnost a jeste +1/lvl do SPOT.
Zase na druhou stranu, Wizard nema SPOT jako class skill, a tak dosahuje mensich hodnot a moudrost taky nemusi byt jeho prioritni vlastnost. A porda se musime podivat na zakladni NWN, kdy s TS prohlednes cokoliv skryteho, coz na Thalce nastesti neplati... ale asi uz sme zhyrali timhel nastavenim, ze sme na neho tak zvykli, ez nam to ani neprijde, i kdyz je to dle ADaD spravne...

Ale chce to porovnat:
wizna 12lvl moudrost +1, +11 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 20
rogue 12lvl obratnost +5, +4small , +1/lvl skill +4skill start = 25

casem vsak:
wizna 30lvl moudrost +2, +30 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 49 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
rogue 30lvl obratnost +10, +4small , +1/lvl skill +4skill start = 48 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)

Porovnani byly bez predmetu, protoze i zlodej muze mit + predmet, i mag zas taky, ze ..

me osobne by se vice libilo, kdyby TS byl +1skill/2lvly, ale to by pak dopadlo:
wizna 30lvl moudrost +2, +30 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 34 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
rogue 30lvl obratnost +10, +4small , +1/lvl skill +4skill start = 48 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
ale mag by pak nemel ani s predmetama vsema jedinou sanci proti zlodeji s epickym zamerenim.. pokud by sam mag nemel na to epicky zamereni.

Pokud ma zlodej spravne predmety, nejake ty kouzla, treba skryvani od rangera, je nekde venku.. tak proste mag ani s nejlepsimi predmety nema sanci. Za to samozrejme zlodej plati tim, ze nema teda AC, ale co, kdyz maga zabije z hidu, aniz by si ho predtim vsiml, tak uz je to pak jedno, ze ? A kdyz bude chtit zabijet treba valecniky, tak si zase oblece veci na AC, bo valecnik ma SPOT tak na bodu mrazu v porovnani s jeho hidem... valecnikum se zlodej skryje i v plne platove (Xkrat overeno ) .. takze tak
A zase se craftí...
-darkvision-
Bůh

Post by -darkvision- »

Tak proti magovi ten zlodej ani to AC samozrejme nepotrebuje ze? :)
O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
efu_redo
Rytíř

Post by efu_redo »

Hele nomisi, odkdy si může mág vzít epic zaměření na všímavost? Vždyt to není jeho class skill.... takže to asi počítáš blbě.

Zloděj na 30 lvlu vypadá takto ( bez věcí )

15 za obratnost + 3 za první lvl navíc + 30 za všechny lvly + 10 ( za epic hide, jen je třeba uvědomit si , že to chce i silent move, takže to jsou dva epic skilly ) = 48 + 10

Edit2 : nevím co znamenají ty +4 small
Jkerry
Poutník

Post by Jkerry »

Zdravím všechny diskutéry tohodle topicu. O spellu True Seeing jsem se zmínil já. Na nic si nestěžuju, jen jsem řekl rozdím mezi TS dle pravidel D&D vs Thalii a NwN. Omlouvám se všem nechtěl jsem rozpoutat vášnivou debatu :oops: . Samozřejmě že pravidla záleží na DM a WB.
Já jen vycházím z toho že všecky corebooky D&D mi leží na stole a když něco nevím tak si to tam přečtu, případně srovnávám rozdíly. Kdyby svět byl dle těchto pravidel žádný zloděj by se před mágem neschoval i kdyby dělal stojky na pravým uchu :). Myslím že je to tu nastavené dobře.
Odbočím k verzi s papírem a kostkama.
Nedovedete si představit jak naštve když jako DM vytvoříte NPC se kterým se patlete hodinu a snažíte se ho vychytat do posledního detailu aby s ním hráči měli trošku problémy a ve hře vám ho sejmou na dva hody kostkou :).
Diodric
Lathanien
Delrick
KaTo
Ďábel

Post by KaTo »

nomis_b wrote:...
me osobne by se vice libilo, kdyby TS byl +1skill/2lvly, ale to by pak dopadlo:
wizna 30lvl moudrost +2, +30 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 34 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
ale mag by pak nemel ani s predmetama vsema jedinou sanci proti zlodeji s epickym zamerenim.. pokud by sam mag nemel na to epicky zamereni.
...
*vytáhne rýpátko* Nomisi, styď se! Takový jednostranný pohled na věc! :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1) Proč předpokládáš, že Roguna je trpaslík (nemyslím tím rasa, ale velikost)? => většina hidařů jsou elfové (počítám i drowy)
2) Proč se bavíš o mágovi a ne o klerikovi nebo druidovi? (ti mají kua velké bonusy do WIS a navíc si často berou druhé povolaní, které spot má jako primar). Ona by najednou ta tabulka tak růžově pro hidaře nevypadala. Btw - chodí tu WISdom buildy (kolem 25tky) se Spotem kolem 60. Ukaž mi hidaře na tom lvlu s Ukrýváním 60 :P .
P.S. Taky si neztěžuju, jenom doplňuju :twisted: .
Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder)
Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3)
Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2)
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
efu_redo
Rytíř

Post by efu_redo »

KaTo wrote:
Hele, technická. Kdo z vás už potkal nějaký radar. Nebo aspoň čaroděje s nakouzleným TS? nebo druida, či klerika? Já teda ještě ani jednoho. Znám postavy co to můžou mít nakouzlené, ale neviděl jsem to u nich.
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie

Post by nomis_b »

jo jasne... cela debata se tocial o mazich, ano, je na to lepsi klerik, ale ten zase ma trosku probelm s mnozstvim skillu (sam sem za XX hral, tak vim) stejne tak druid.

A jinak epicke zamereni na skill si muzes dat kdykoliv, pokud mas alespon 10 bodiku ve skillu, coz muzes mit i jako 18 lvl, ze ? ( http://nwn.wikia.com/wiki/Epic_skill_focus)

za rogunu sem dal klasickeho hobita (to +4small ) muze to byt i trpalsik, nebo elf..jasne muze. ale taky sem nepocital zadne z tech dalsich ma svetlo, nema svetlo.. byl to rychlej nastrel, ajk by to mohlo vypadat, aby slo videt, ze zhruba kdyz se nekdo zameruje a ten druhej taky, ze furt to neni jisty, ze by ho videl !

BTW: wisdom build se spotem 60 ? to tak leda shifter.. nebo me seznam s nejakyma kombinacema, tkere nejak extra moc pouzivaji wisdom a maji to class skill. Ale tak samozrejme kdyz nekdo chce... je to ajko srovanavat valecnika s ostatnima.. taky zalezi, proti cemu to postavis. a o tom je cele ADad ze ? Neexistuje povolani , ktere je proste nesmrtelne a proti nemuz neni obrana..
A zase se craftí...
Jkerry
Poutník

Post by Jkerry »

efu_redo wrote:
KaTo wrote:
Hele, technická. Kdo z vás už potkal nějaký radar. Nebo aspoň čaroděje s nakouzleným TS? nebo druida, či klerika? Já teda ještě ani jednoho. Znám postavy co to můžou mít nakouzlené, ale neviděl jsem to u nich.
Kdykoliv lezu s Diem z města pryč mám TS. pokud nejdu ve dne Ivory - Karatha :)
Bez tohoto spellu se nepromenáduju 8)
Diodric
Lathanien
Delrick
nomis_b
Čestný člen týmu Thalie

Post by nomis_b »

Obecne bych to shrnul:
Pokud do toho sam nedavas bodiky , tak te ten TS stejne nespasi a roguna(monk, ranger...) se ti stejne skryje.
pokud do toho davas aspon neco + mas predmety, a sesles TS a HIDAR je na hodne nizsim lvlu, mas slusne sance.
A zase se craftí...
efu_redo
Rytíř

Post by efu_redo »

Hele, jen zda chápu dobře jak to funguje.

Když budu radar se skilem 10 ve všímavosti, uvidím kohokoliv kdo nemá 31 v hidu. Sice horkotěžko, ale uvidím. Protože ke všímavosti se počítá 1k20 kostka.

Takže když bude mít radar s TS 48 .. uvidí vše co má hide/silent move 68/68. Páč je tam ten faktor 1k20. Takže 58/58 uvidí na takových 80% hned.

Jestli to říkám špatně, opravte mě.

Jinak s tím epic skillem jsem to nevěděl. Zas nějaká novinka :mrgreen:

Edit: Jo a ještě jedna věc. Zatímco hidař si musí dávat do hide a silent move současně, aby to k něčemu bylo, radaru stačí jen všímavost, nebo naslouchání. Nepotřebuje obě dovednosti.
KaTo
Ďábel

Post by KaTo »

Prostě, sumasumárum specializovaný hidař proti specializovanému "naslouchači" s TSkem, nemá šanci :) se ukrýt.
Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder)
Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3)
Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2)
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
efu_redo
Rytíř

Post by efu_redo »

KaTo wrote:Prostě, sumasumárum specializovaný hidař proti specializovanému "naslouchači" s TSkem, nemá šanci :) se ukrýt.
Ale za to, co je těžké na tom ho srazit a prostě zabít? Nebo mu uříznout ucho a strčit mu do něj pastelku. Pak uslyší šumění vody, víc nic. :twisted: To by měla být práce Karatského podsvětí, lovit takovéto radary, aby je neviděli při práci. Já jsem jen všemi deseti pro.
Jkerry
Poutník

Post by Jkerry »

efu_redo wrote:
KaTo wrote:Prostě, sumasumárum specializovaný hidař proti specializovanému "naslouchači" s TSkem, nemá šanci :) se ukrýt.
Ale za to, co je těžké na tom ho srazit a prostě zabít? Nebo mu uříznout ucho a strčit mu do něj pastelku. Pak uslyší šumění vody, víc nic. :twisted: To by měla být práce Karatského podsvětí, lovit takovéto radary, aby je neviděli při práci. Já jsem jen všemi deseti pro.
Od toho listen a spot jsou.

Tak to realizuj, jinak jsou to prdy ala drdy :lol:
Diodric
Lathanien
Delrick
Locked